Esplugues de Llobregat

Esplugues aprova un pressupost per fer front a la COVID19

  • Actualitzat:
  • Creat:

Ha estat aprovat amb els vots del PSC, EeCP, Cs i PP. ERC ha votat en contra.

5,3€ de cada 10€ es destinarà a polítiques socials i a polítiques de territori, sostenibilitat i transició ecològica.

Al darrer ple municipal l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha aprovat el pressupost 2021 amb àmplia majoria, i els vots favorables de PSC, EeCP, Cs i PP, mentre que ERC ha votat en contra. Un total de 17 de 21 regidors i regidores, han votat a favor.

El pressupost, pensat especialment per atendre les noves necessitats provocades pel COVID19, ascendeix a 46.368.797,02€, i pretén no deixar ningú enrere a través de sis eixos principals:

  • Creixement d’un 6,47%, gràcies a disposar d'una economia molt sanejada.
  • Congelació d’impostos i taxes municipals durant el 2021.
  • Es destina 1 milió d’euros per a les persones, autònoms i empreses que més estan patint els efectes de la COVID
  • Augment significatiu de la despesa per a protecció social, que significa el 29,06% del total.
  • Augment del 63% en les inversions, que arribaran a tots els barris.
  •  Augment de la despesa per lluitar contra la pandèmia, com és la neteja d’equipaments, l’espai públic, la prevenció i la seguretat.

 

L’alcaldessa de la ciutat, Pilar Diaz, remarca que s’aprova “un nou pressupost en un any amb un impacte molt fort de la pandèmia en que moltes persones estan patint les conseqüències econòmiques tan terribles d’aquesta crisi. Per això, disposarem  de més recursos precisament per combatre aquesta pandèmia i augmentem en un 6,37% el pressupost". A més, Diaz ha assegurat que "el proper any tornarem a aportar un milió d’euros per destinar a ajudes per la Covid19; ja en el 2020 hem aportat un milió i s’ha pogut destinar una part en el marc de Pla de Reconstrucció”.

 

ERC no ha volgut tan sols asseure’s a debatre

L’equip de govern de l’Ajuntament (PSC) ha aconseguit un gran consens polític, ja que ha treballat donant participació a totes les formacions polítiques. El portaveu del grup municipal i primer tinent d’alcaldia, Eduard Sanz, explica que “en aquests moments tan durs hem de treballar braç a braç per fer front a les conseqüències de la pandèmia, perquè només així, aconseguirem superar aquesta crisi. És el que la ciutadania demana i hem d’estar a l’altura”.

L’única formació que ha votat en contra ha sigut ERC, que ni tan sols ha volgut asseure’s a debatre i expressant al ple el seu vot negatiu “no perquè no sigui un bon pressupost o no perquè contingui partides necessàries” i reconeixent que “aquests números podran servir per ajudar a molta gent” tal com ells mateixos han dit al Ple Municipal. Sanz ha opinat que potser “estan condicionats per les pròximes eleccions autonòmiques o més preocupats pel politiqueig que per construir junts i juntes”.