Esplugues de Llobregat

Fins sempre Carme!

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article d'opinió d'Eduard Sanz, Primer tinent d'alcaldia de l'ajuntament d'Esplugues.

El passat 9 d’abril, la nostra veïna, companya i amiga Carme Chacón ens va deixar prematurament. Inesperadament. El nostre condol a la família i amics, així com el nostre suport en aquests moments tan difícils.

Aquests dies, un sentiment de dol i ràbia ha inundat els cors de molts espluguins i espluguines. Especialment pels que vàrem treballar prop de la Carme, el buit que deixa ja no es tornarà a omplir mai. Dona vital i trencadora, arriscant la seva salut, va decidir dedicar la seva vida a lluitar contra la desigualtat. Contra la injustícia. Va decidir lluitar per donar esperança als més desafavorits. Per ser la veu dels que no tenen res. Per defensar als més dèbils davant dels poderosos.

La seva trajectòria política va començar precisament al seu ajuntament, treballant prop de la gent. Escoltant els problemes quotidians i reals que les persones han d’afrontar cada dia. La millor escola política per no perdre mai la perspectiva és aquesta. La Carme, ja sigui a Esplugues, ja sigui amb responsabilitats a l’Estat, no va perdre mai del cap quina era la seva tasca i a qui representava. La Carme segurament serà recordada als llibres d’història per trencar sostre de vidre i per la imatge passant revista a les tropes com a primera ministra de defensa de l’Estat espanyol. Però sobretot, els que la vàrem conèixer, la recordarem pel seu abast personal. Perquè era una bona persona. I aquestes, es recorden sempre. En paraules de la nostra alcaldessa, “Carme, el teu llegat polític és immens però l’humà encara és més gran”.

Durant l’acte de record i homenatge a l’Ajuntament d’Esplugues el passat dia 12, vàrem poder constatar l’estima que et tenien molts i moltes ciutadanes del teu poble, més enllà dels pensaments o ideologies de cadascú. L’acte, que va ser multitudinari, recull la teva capacitat d’estar al costat de la ciutadania i el teu tarannà a l’hora de trobar ponts i diàleg entre diferents. Per això, l’Ajuntament ha previst també un ple extraordinari per atorgar a títol pòstum, el títol de filla predilecta de la ciutat a Carme Chacón. Gràcies per tot! Fins sempre Carme!