Esplugues de Llobregat

No agressions sexistes. Festes sense masclisme

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article d'opinió d'Eduard Sanz, Primer tinent d'alcaldia de l'ajuntament d'Esplugues.

No cal dir que per canviar les coses cal actuar. És obvi. En política, els discursos i les posades en escena poden evidenciar o denunciar una situació però, per si sols, no canvien la realitat ni fan evolucionar la nostra societat. Això nosaltres ho tenim molt clar i venim treballant fa anys, normalment sense fer soroll ni grans proclames, per canviar i millorar les condicions de vida de la ciutadania.

La ciutadania Espluguina i l’Ajuntament, tota la corporació sense excepció, estem decidits a acabar amb les agressions sexistes i la violència masclista. Cal doncs actuar. No podem restar impassibles davant la manca de llibertat i igualtat de les dones en molts àmbits. Tampoc a l’hora de gaudir de les festes i activitats d’oci a la nostra ciutat, si més no, en igualtat de condicions que els homes. Són quantioses les proves i denúncies que demostren que, precisament en les activitats massives d’oci, és on es produeixen moltes de les agressions sexistes cap a les dones: verbals, tocaments, pressions, coaccions, accions violentes, etc. Es produeixen a més, aprofitant l’anonimat o l’empara del grup, fent que fins i tot hi hagi qui ho prengui com una situació normalitzada i acceptada socialment. I no, que ningú s’equivoqui. No és igual amb els homes.

És per això que el conjunt de la societat espluguina i l’Ajuntament, hem sumat forces per redactar, aprovar i posar en marxa el protocol d’actuació per unes festes lliures de violències sexistes, en la que tothom hi col·laborarà. Especialment les entitats i associacions de la ciutat que s’impliquen molt directament en l’organització de les activitats públiques i culturals. Cal que tots i totes estiguem sensibilitzats amb la qüestió i que siguem corresponsables en la denúncia social i col·lectiva, i que no deixem passar mai aquests fets com a normals. Per això, amb aquestes línies, us vull convidar a sumar-vos a formar part de la xarxa d’agents preventives prevista en el protocol, per fer que, començant per Esplugues, els espais d’oci i festa estiguin lliures de qualsevol agressió sexista. Ja n’hi ha prou!